Ми живемо в добу інформаційного суспільстваб це впливає на наше життя, і на нашу підсвідомість.В сучасному світі дуже важко розібратись в цій великій кількості інформації І,  важко серед цієї кількості обрати найголовніше.

 Інтернет – це всесвітня глобальна мережа. Він значно полегшив життя користувачів.
В мережі можна відшукати потрібну інформацію, знайти відповіді на поставлені питання, з його допомогою вирішити деякі завдання. В наш час він став зовсім незамінним помічником школярів, студентів, працівників певних професій та простих людей. В Інтернеті міститься дуже багато різної інформації. Можна спілкуватися з рідними та друзями, знайомитися з новими, цікавими людьми. Весело проводити час за переглядом улюбленого кінофільму або прослухуванням музики. В Інтернеті можна читати цікаві книги, при цьому не обов`язково їх купувати. Опрацьовувати різні джерела та аналізувати отримані дані. Це, свого роду, криниця знань, з якої всі охочі можуть черпати необхідну їм інформацію. В Інтернеті можна знайти віртуальних друзів, завести віртуальну любов, жити  віртуальним життям. На даний час існує можливість реального заробітку в Всесвітній мережі. Але, на жаль, там де є плюси майже завжди є і мінуси.
Інтернет містить силу-силенну інформації, але вона не завжди перевірена. Більша частина – це просто нікому не потрібне сміття, яке треба, в кращому випадку, видаляти. Ми витрачаємо свій особистий час на редагування матеріалів, вибираючи тільки потрібну  нам інформацію. Мабуть, всіх дратує постійна реклама, яка з`являється на різних сайтах. Та це ще не головні мінуси мережі.
Теперішні користувачі просто перестали жити в реальності. Від усіх проблем ховаються саме в Інтернеті. Майже не бувають на свіжому повітрі, мало рухаються, від цього і різні хвороби. Школярі, в яких тільки формується світогляд, перестали розмовляти з батьками, адже всі відповіді можна знайти просто сидячи за комп`ютером. І це дуже погано, оскільки там розміщена і шкідлива для дитячої психіки інформація. . Отже, ми бачимо, що можливо в майбутньому Інтернет повністю замінить дітям реальне життя.
Інтернет викликає залежність. В цьому, мабуть, полягає найбільший мінус мережі. Коли сидиш за комп`ютером, час проходить непомітно. Особливо коли граєш улюблену гру. Зараз в соціальних мережах існує безліч ігор, на різний смак, дуже жорстоких, які впливають на ще не сформовану психіку дитини. Це робить їх агресивними. В реальному житті вони зриваються на рідних та друзях. Багато дітей в цей період може зламати собі життя у майбутньому. Тому дуже важливо слідкувати, чим саме займається ваша дитина в Інтернеті.
Щодо навчання, то в мережі міститься безліч готових домашніх завдань, що полегшує роботу школярів.  
 Варто розуміти, що віртуальний світ штучний. Він ніколи не замінить реальності.